Ce este un FTP Server?
Protocol transfer fişiere (FTP - File Transfer Protocol) este utilizat pentru a transfera fişiere prin Internet. Persoanele utilizează de obicei FTP pentru a face fişierele disponibile pentru descărcare, dar există şi posibilitatea de a utiliza FTP pentru a încărca pagini Web, pentru a construi un site Web sau pentru a încărca fotografii digitale de pe un site de partajare a imaginilor.
Protocolul FTP - File Transfer Protocol serveşte la conectarea a două maşini în vederea transferului de fişiere între ele.

La ce ne ajuta un FTP Server?
Cu un ftp server puteti transfera,incarca,sterge,redenumi,etc fisiere atat in reteaua proprie de internet cat si la distanta.
Puteti transfera fisiere din telefon/tableta direct pe PC/Laptop si invers fara fir, doar cu o conexiune la internet.
Pentru a putea transfera fisiere fara probleme si fara sa va complicati va recomand ca toate device-urile sa fie conectate la acelasi internet,implicit la acelasi router.
Pentru a putea transfera fisiere de la distanta aveti nevoie de un port forward, in general portul 21 necesita sa fie deblocat.insa pe device-urile Android fiecare aplicatie are propriul port.

Iata cateva aplicatii pentru a crea un FTP Server:



ATENTIE MARE: Daca doriti sa faceti acest FTP Server public(sa fie accesat de oriunde) trebuie sa faceti port forward si neaparat sa va creati un username si o parola solida.

Aplicatii pentru a accesa un FTP:
Pentru PC/Laptop puteti folosi Chrome pentru a descarca fisiere insa daca doriti sa aveti acces la toate functiile va recomand un ftp client cum ar fi FileZilla.

Pentru device-uri mobile puteti accesa tot din Chrome pentru a descarca fisiere insa daca doriti sa aveti acces la toate functiile va recomand un ftp client cum ar fi AndFTP

Host sau Adress reprezinta IP-ul.
Username reprezinta numele pus de dvs
Password reprezinta parola pusa de dvs
"Port" reprezinta portul care vi-l da fiecare aplicatie in parte.