1) Stabileste ce brand(firma) este routerul tau. Exemplu: Cisco by Linksys,TP-Link ,Tenda,D-Link ,Asus,Edimax,NetGear, ETC
2) Pentru fiecare router in parte exista o adresa care trebuie accesata din Browser, ca sa intram in setariile fiecarui router.
3) Adresele in general sunt:  192.168.1.1 sau 192.168.1.0 daca nu va merg aceste adrese, uitati-va pe eticheta din spatele routerului la detalii acces.
4) Dupa ce ati reusit sa intrati pe pagina de setari, ti se va cere un login gen user si pass, in general este admin si admin sau admin si 1234 daca nu va merg uitativa pe spatele routerului la detalii acces.
5) Odata logati si ajunsi pe pagina routerului, trebuie sa ne uitam la rubrica DMZ , Port Forwarding sau Applications & Gaming (fiecare router are altfel denumit)
6) Recomand DMZ, deoarece deblocheaza toate proturile pe un singur pc, cum ar fi direct pe cablu.
7) Intram in Control Panel -> Network and Internet -> Network and Sharing Center -> Dreapta la "Change adapter settings" -> Cautam reteaua principala, in general este denumita Ethernet
8) Dublu click pe ea -> Detaills... -> Cautati IPv4 Adress cea cu 192.168.1.101(exemplu, ultimul grup de cifre poate diferi) si o retineti.
9) Mergem inapoi pe pagina routerului si completam la dmz sau la port forwarding terminatia ip-ului dvs cum ar fi in cazul nostru 101 iar la port puneti ce port doriti sa deblochati(doar pt portforward,dmz le deblocheaza pe toate repet)
10) Salvati totul si intrati pe site-ul http://www.canyouseeme.org si verificati daca este deblocat portul.

Acest portforwarding / dmz va ajuta sa va creati o conexiune directa cu cineva, cum ar fi pentru torrente(sa apari conectabil) ,jocuri,servere si altele.

Tutorial By www.sasnet.eu
-2013-