PROTEJAREA SISTEMULUI WINDOWS DE VIRUSI

Desi nu am anti-virus, nu ma plang de virusi sau viermi,etc!
Cum se poate? Simplu! Urmariti pasii de mai jos:
1. Nu deschideti atasamentul unui e-mail care provine dintr-o sursa necunoscuta sau care nu prezinta incredere.
2. Nu deschideti un mesaj e-mail decat daca stiti despre ce este vorba, chiar daca vine de la un prieten. Cei mai multi virusi se raspandesc folosind mesajele e-mail. Este mai usor sa previi decat sa repari, deci cereti confirmarea celui care l-a trimis.
3. Nu deschideti un fisier atasat la mesaje cu subiect suspicios sau neasteptat. Daca vreti sa-l deschideti, mai intai salvati-l pe hard disk si scanati-l cu o solutie antivirus actualizata.
4. Stergeti e-mail-urile sau mesajele pe care nu le doriti. Nu le retrimiteti sau raspundeti celor care le-au trimis. Acest gen de mesaje sunt considerate spam, deoarece nu sunt dorite sau solicitate si incarca traficul pe Internet.
5. Nu copiati un fisier daca nu-l stiti sau daca nu provine dintr-o sursa de incredere.
6. Fiti foarte atent cand faceti download la fisiere de pe Internet. Verificati sursa de fiecare data si fiti siguri ca un program antivirus a verificat fisierul. Daca nu sunteti sigur de asta, copiati fisierul pe hard disk sau pe floppy disk si verificati-l folosind antivirusul propriu.
7. Faceti back-up de fisiere in mod regulat. Daca un virus le distruge, veti putea sa le inlocuiti. Este recomandat sa stocati aceste copii in locatii separate sau chiar pe alt calculator sau suport magnetic.
8. De fiecare data cand aveti dubii despre un fisier sau mesaj, nu faceti download, nu-l executati sau nu-l deschideti.
9. Nu deschideti fisierele de tip .exe ( executabil) daca nu stiti de unde provin!
10.Daca va conectati la un router fara parola, sau la un router cu parola dar folosit de foarte multi utilizatori, va recomand o aplicatie de VPN(hotspotshield,android sau windows).Deoarece fara acest VPN puneti fi vulnerabili, un utilizator mai experimentat conectat la routerul tau, poate afla tot traficul tau de pe net, inclusiv email-uri si parole.


PROTEJAREA PAROLELOR PE INTERNET

Pe zice trece vad prieteni/cunostinte care se confrunta cu problema parolelor fie yahoo,skype fie AOL.
M-am hotarat sa va dau cateva sfaturi FOARTE utile in ceea ce priveste "protejarea" parolelor de orice fel!
1) Cand faceti un cont pe yahoo,skype,aol etc. este recomandat ca parola sa contina litere,cifte si mai ales simboluri(#,$,% etc.)
2) Cand faceti un cont pe diverse siteuri fantoma/anonime este recomandat ca parola sa fie TOTAL diferita,toate site-urile au o baza de date,care administratorul
acelui site poate sa vada orice parola/id/email (chiar si facebook,twitter,hi5,etc.)!
3) MARE GRIJA cand va logati pe yahoo,skype,AOL etc. de pe calculatoare/laptopuri straine!
Asigurati-va ca nu este bifata optiunea "remember my id&password" sau sa nu fie instalat nici-un fel de program
care nu il cunoasteti de exemplu un keylogger! Sau orice alt program cu titlu frapant .exe care odata deschis,nu face nimic, dar in task manager ruleaza si retine toate cuvintele/cifrele!
CE ESTE UN KEYLOGGER? Un program care va inregistreaza toate literele,cifrele care le tastati la acel pc/laptop.
4) NU va logati cu email/parola pe nici-un site decat cele oficiale! Nu puneti parole gen date de nastere/numele de familie/qwerty/123456 sau altele!
Lista cu site-urile oficiale YAHOO:
Mobile Yahoo Aici
Yahoo International Aici
Yahoo Germania Aici
Yahoo Franta Aici
NOU! Yahoo Romania Aici
5) In ceea ce priveste "spartul" parolelor,asta este o poveste! 99% din asa zisi "hackeri" folosesc keylogger,Doar 1% sunt hackeri cu adevarat
ceea ce costa foarte mult acest serviciu si nu se invata in 4-5 ani! Cele mai adevarate spargeri sunt cand aveti dosar penal,interdictie,mandate de perchezitie,etc.
Toate drepturile rezervate! www.sasnet.eu  Copyright 2011!