Dec 5, 2015

Protejarea Pc-ului sau Laptop-ului de virusi

Desi nu am anti-virus, nu ma plang de virusi sau viermi,etc!
Cum se poate? Simplu! Urmariti pasii de mai jos:
1. Nu deschideti atasamentul unui e-mail care provine dintr-o sursa necunoscuta sau care nu prezinta incredere.
2. Nu deschideti un mesaj e-mail decat daca stiti despre ce este vorba, chiar daca vine de la un prieten. Cei mai multi virusi se raspandesc folosind mesajele e-mail. Este mai usor sa previi decat sa repari, deci cereti confirmarea celui care l-a trimis.
3. Nu deschideti un fisier atasat la mesaje cu subiect suspicios sau neasteptat. Daca vreti sa-l deschideti, mai intai salvati-l pe hard disk si scanati-l cu o solutie antivirus actualizata.
4. Stergeti e-mail-urile sau mesajele pe care nu le doriti. Nu le retrimiteti sau raspundeti celor care le-au trimis. Acest gen de mesaje sunt considerate spam, deoarece nu sunt dorite sau solicitate si incarca traficul pe Internet.
5. Nu copiati un fisier daca nu-l stiti sau daca nu provine dintr-o sursa de incredere.
6. Fiti foarte atent cand faceti download la fisiere de pe Internet. Verificati sursa de fiecare data si fiti siguri ca un program antivirus a verificat fisierul. Daca nu sunteti sigur de asta, copiati fisierul pe hard disk sau pe floppy disk si verificati-l folosind antivirusul propriu.
7. Faceti back-up de fisiere in mod regulat. Daca un virus le distruge, veti putea sa le inlocuiti. Este recomandat sa stocati aceste copii in locatii separate sau chiar pe alt calculator sau suport magnetic.
8. De fiecare data cand aveti dubii despre un fisier sau mesaj, nu faceti download, nu-l executati sau nu-l deschideti.
9. Nu deschideti fisierele de tip .exe ( executabil) daca nu stiti de unde provin!
10.Daca va conectati la un router fara parola, sau la un router cu parola dar folosit de foarte multi utilizatori, va recomand o aplicatie de VPN(hotspotshield,android sau windows).Deoarece fara acest VPN puneti fi vulnerabili, un utilizator mai experimentat conectat la routerul tau, poate afla tot traficul tau de pe net, inclusiv email-uri si parole.
Toate drepturile rezervate! www.sasnet.eu  Copyright 2011!
Partea a doua o puteti citi Aici

0 comentarii:

Post a Comment

 
Copyright @ 2018 SasNet Romania - Invatam Impreuna. Designed By SasNet
 photo sasnet-nu-copia-ca-te-dau-in-judecata-si-vei-lucra-toata-viata-pentru-mine_zps2tdgcqhs.png