În 2016, vânzarile de automobile la mâna a doua vor ramâne, cel mai probabil, la nivelul de anul trecut, atunci când pe piata de profil s-a înregistrat o usoara crestere fata de anul 2014, conform dealerilor auto. Cele mai solicitate si vândute modele de autoturisme au fost, în 2015, dupa cum spune Ghenghea, Ford Focus, Volkswagen Golf, Ford Fiesta, Skoda Octavia si Opel Corsa. În cazul vehiculelor comerciale, printre cele mai achizitionate modele au fost Ford Transit, Renault Master si Mercedes Sprinter. 

La ce trebuie sa fie atenti cumparatorii de autoturisme second hand
Atunci când aveti în vedere achizitionarea unei masini la mâna a doua, trebuie sa acordati atentie anumitor elemente pentru a va asigura ca investitia pe care urmeaza sa o faceti va fi una profitabila. Persoanele care nu au specializare în domeniu si care nu au acces la aparatura dintr-un service trebuie sa fie atente la urmatoarele elemente:
cartea de revizii a masinii - aici se gasesc informatii cu privire la istoricul interventiilor tehnice asupra autoturismului elementele optice ale masinii - în cazul masinilor cu multi kilometri reali la bord proiectoarele de ceata sunt matuite, iar sticla farului este sablata uzura elementelor interioare - cum ar fi volanul, schimbatorul de viteze sau scaunele uzura chederului, garnitura de etansare a usii soferului jocul balamalelor usilor - un astfel de defect apare în cazul masinilor care au parcurs circa 150.000 - 200.000 de kilometri zgârieturi ale suruburilor motorului - un astfel de defect semnaleaza faptul ca asupra motorului au avut loc interventii culoarea furtunurilor din compartimentul motor - desi initial ele sunt mate, dupa un numar semnificativ de kilometri acestea devin lucioase anul de fabricatie (DOT) al anvelopelor trebuie sa fie acelasi cu cel al masinii - lucru valabil în cazul autoturismelor care au parcurs pâna la 60.000 de kilometri. roata de rezerva trebuie sa fie identica cu cea de pe masina starea partilor din aluminiu ale motorului - desi ele sunt initial lucioase, dupa mai multi kilometri parcursi cu automobilul ele devin mate.
Reprezentantii companiei explica, de asemenea, ca o persoana interesata de achizitionarea unui automobil la mâna a doua trebuie sa acorde atentie, la exterior, unor elemente precum:
starea vopselei integritatea caroseriei - existenta unor lovituri, înfundaturi sau zgârieturi ale acesteia starea parbrizului si a oglinzilor starea cauciucurilor. În cazul elementelor de interior la nivelul carora ar putea aparea diferite probleme, Ghenghea atrage atentia asupra:
gradului de uzura al tapiteriei existenta dotarilor optionale trecute în fisa autovehiculului si functionarea lor aspectul portbagajului.
"Odata inspectia autovehiculului finalizata, se efectueaza un test-drive pentru a se verifica frânele, stabilitatea masinii si modul în care aceasta se prezinta la drum", ne-a mai explicat Ghenghea.