Nov 17, 2015

Ce este o adresa IP explicat in romanaFiecărui calculator conectat la Internet îi este atribuit un număr unic de identificare cunoscut ca un IP Address (Internet Protocol). Acest număr este nu este folosit exclusiv de calculatoare, el este folosit de toate dispozitivele ce aparțin de tehnologia informației (imprimante, routere, modemuri, etc), ajută la identificarea acestora şi le permite capacitatea de a comunica unul cu altul printr-o reţea.
Adresele IP sunt formate din patru numere separate prin semnul . (punct), deci arată ceva de genul 127.0.0.1 .
Din moment ce aceste numere sunt de obicei atribuite de către furnizorii de servicii de internet, o adresă IP poate fi deseori folosită pentru a identifica ţara (chiar și zona) din care un anumit calculator este conectat la Internet.
Pentru că numerele sunt mai greu de reținut, o adresă IP poate, de asemenea, să fie atribuită unui nume de gazdă, care este mai uşor de reținut. Un nume de gazdă poate dezvălui adresa IP aferentă și viceversa.
Dynamic IP Address: O adresă IP care nu este statică şi s-ar putea schimba în orice moment. Această adresă IP este eliberată dintr-un grup de adrese IP alocate de furnizorul de servicii de Internet sau de către Serverul DHCP.  Acest tip de adrese este pentru un număr mare de clienţi care nu au nevoie de la aceeaşi adresă de IP tot timpul pentru o varietate de motive. Computerul va obţine automat acest număr în momentul în care se conectează la reţea şi scutește untilizatorul de la executarea anumitor configuraţii de reţea. Acest număr poate fi atribuit pentru oricine, folosind o conexiune dial-up, wireless sau o conexiune de mare viteză.
Static IP Address: (Adresă IP statică), Este o adresă IP care este fixă şi nu se schimbă niciodată. Acest lucru este opusul unei adrese IP dinamice, care se poate schimba în orice moment.
IP versiunea 4: Este în prezent folosită de cele mai multe dispozitive de reţea. Cu toate acestea, cu cât sunt conectate mai multe computere la Internet, cu atât adresele IPv4 tind să se epuizeze. IPv4 este limitat la 4294967296 adrese.
IP versiunea 6: Este folosit pentru înlocuirea adreselor de tipul IPv4. Numărul estimat de adrese unice a versiunii IPv6 este 340282366920938463463374607431768211456 sau 2^128.

0 comentarii:

Post a Comment

 
Copyright @ 2018 SasNet Romania - Invatam Impreuna. Designed By SasNet
 photo sasnet-nu-copia-ca-te-dau-in-judecata-si-vei-lucra-toata-viata-pentru-mine_zps2tdgcqhs.png