Sunete AWARD:

-UNUL LUNG SI DOUA SCURTE: eroare a placii video, verifica montajul ei, slot-ul pci-e, cablurie pentru alimentarea separata, cablul de monitor.

-BEEP CONTINUU: eroare de memorie RAM, verifica placutele ram, sloturile de ram, schimba placutele intre ele, verifica de compatibilitatea lor.

-UNUL LUNG SI TREI SCURTE: nu poate initializa placa video sau memoria acesteia, trebuie verificate

-BEEP ASCUTIT CONTINUU: procesorul supraincalzit, verifica coolerul daca este curat, conectat si pasta termoconductoare.

-BEEEPRI REPETATE: eroare a procesorului, poate fi o setare gresita in bios, votlaj marit, procesor montat gresit, defect sau suparincalzit.

Sunete BIOS:

-UNUL SCURT: esec initializare DRAM-ul. Ceasul intern de refresh a memorirei a cedat, verifica memoriile SIMM sau DIMM si daca sunt in ordine, problema este de la chipurile de memorie de pe placa de baza, si cum acestea nu pot fi schimbate trebuie inlocuita cu totul!

-DOUA SCURTE: eroare de citire a valorii nominale a memoriei, eroare aparuta in primii 64kb ai memoriei RAM, verifica fixarea modulelor in sloturi, schimba sloturile intre ele iar daca ai mai multe incearca-le pe rand.

-TREI SCURTE: memoria de baza de 64 kb a cedat, acelasi lucru ca mai sus.

-PATRU SCURTE: ceasul intern a cedat, verifica bateria de pe placa de baza, seteaza corect ceasul din bios.

-CINCI SCURTE: initializarea CPU a esuat, verifica procesorul daca este montat corect, daca este compatibil, daca racirea este activa sau cpu trebuie schimbat.

-SASE SCURTE: eroare de initializare a tastaturii, verifica mufa, cablul sau mai rau poate fi controlerul de tastatura.

-SAPTE SCURTE: eroare in circuitul placii de baza sau al procesorului, trebuie schimbate/verificate una din cele doua.

-OPT SCURTE: nu se initializeaza placa video, aceasta lipseste, nu este detectata, nu este instalata corect sau nu a fost conectat cablul de alimentare separata.

-NOUA SCURTE: codul de control al biosului nu corespunde cu valoarea de baza asteptata, resetaeza biosul cu jumper-ul sau updateaza biosul.

-ZECE SCURTE: registrul de inchidere CMOS a esuat, trebuie verificat jumperul cmos, daca problema persista se schimba chip-ul de bios sau placa de baza.

-UNSPREZECE SCURTE: memoria cache nu a pornit, problema e de la placa de baza.

-UNUL LUNG SI DOUA SCURTE: eroare gasita in biosul placii video, care trebuie verificata sau updatata.

-UNUL LUNG SI TREI SCURTE: nu se initializeaza memoria de peste 64kb, se verifica DIMM-urile.

-UNUL LUNG SI OPT SCURTE: nu poate initializa placa video, care lipseste, nu este instalata corect sau este defecta.

-UNUL LUNG: toate testele au trecut, sistemul este ok d.p.d.v. al partii hardware.