Daca si tu esti utilizator inrait de internet, cu siguranta esti exasperat de reclame.

Va mai aduceti aminte de vremurile cand unii din noi ne faceam root la telefoane ca sa blocam reclamele din aplicatii prin intermediul unie aplicatii numite "adaway"?

Ce facea acea aplicatie? Ei bine modifica fisierele "hosts" din telefonul nostru pentru a bloca anumite domenii si ip-uri care erau strans legate de reclame.

Multumita site-ului mvps.org de ceva timp putem face acelasi lucru si pe Windows, modificand manual fisierul "hosts" din sistemul nostru de operare.


Accesand acest link puteti descarca o arhiva numita "hosts.7z",dupa descarcare acea arhiva se deschide si se dezarhiveaza.

1) Deschidem fisierul "hosts" dezarhivat mai sus, cu notepad si vom selecta tot continutul apoi il copiem.(click dreapta copy)

2) Navigam in: C:\Windows\System32\drivers\etc si vom gasi fisierul nostru "hosts" pe care il deschidem tot cu notepad,derulam pana la sfarsit si introducem ce am copiat de mai sus.(click dreapta paste)

3) Iesim si salvam fisierul. In cazul in care nu puteti salva fisierul "hosts" de la punctul 2, scoateti fisierul pe desktop sau folositi metoda Take Ownership.

4) In arhiva "hosts.7z" se mai regaseste un fisier numit "flushdns.bat" care trebuie rulat acum, urmat de un restart al sistemului.


Acum putem spune ca am scapat in proportie de 98% de reclame.

Nota: Inainte sa public acest articol am probat fisierul "hosts" aproximativ 3 zile si nu am intampinat probleme in cele mai comune aplicatii si site-uri romanesti sau internationale.

Insa puteti face backup la fisierul "hosts" din C:\Windows\System32\drivers\etc inainte de aceasta operatiune.