Ce este Valorant?
Valorant este un shooter first person tactical bazat pe echipe, bazat pe viitorul apropiat. Playerii iau controlul agentilor, caractere care vin dintr-o multitudine de tari si culturi din toata lumea. In modul principal de joc playerii pot intra ori in echipa de atac sau cea defensiva, fiecare dintre acestea avand un numar de 5 membri. Agentii au abilitati unice si folosesc un sistem economic ca sa achizitioneze abilitati si arme. Jocul are un asortiment de arme printre care pistoale, carabine, shotgun-uri, minigun-uri, pusti de asalt si snipere. Fiecare arma are un model de recul care trebuie sa fie controlat de player astfel incat sa traga cu precizie ridicata. Echipa de atac are o bomba numita Spike, care trebuie plasata in site. Daca echipa de atac reuseste sa protejeze bomba si se detoneaza, ei primesc un punct. Daca echipa defensiva reusesc sa dezamorseze bomba, sau se scurg cele 100 de secunde ale rundei, echipa defensiva primeste un punct. Daca toti membrii ai unei echipe sunt eliminati, echipa adversa castiga un punct. Dupa 12 runde echipa de atac intra in echipa defensiva, si vice-versa. Prima echipa care e cea mai buna in 24 de runde castiga meciul.

A fost un "hype" imens in perioada asta,insa din pacate pentru kinderi am o veste destul de proasta. Aici nu ma refer la jocul in sine, sunt obisnuit sa apara tot felul de jocuri de proasta calitate in ziua de astazi pe care pur si simplu le evit insa problema lui Valorant este mult,mult mai grava.
Este vorba de asa zisul anti-cheat numit Riot Vanguard.

Riot Vanguard contine 2 componente esentiale pentru a rula corect
1) Clientul Vanguard - se ocupa de sistemul anti-cheat,ca totul sa functioneze corect insa nu va recunoaste ca jocul vostru este "legit" pana cand nu va comunica si cu Driver-ul de la punctul 2.

2) Driver-ul agresiv "kernel-mode" - acesta are rolul de a verifica memoria si sistemul pe care ruleaza jocul iar el se asigura ca fisierele jocului nu au fost modificare si ca nu vor suferi modificari de la injectari .dll,etc. Mai pe intelesul tuturor,acest "driver" scaneaza frecvent hard-ul / ssd-ul pentru a se asigura ca toate fisierele jocului sunt OK iar acest proces porneste inca de la startup. Desi Riot a spus ca nu colecteaza niciun fel de date, eu as spune sa nu credeti chiar tot mai ales ca cei de la Riot fac parte din compania Chinezeasca Tencent.

O alta problema mai mare de aceasta data am gasit-o pe Reddit o gramada de playeri se plang ca acest Vanguard face conflicte cu diverse aplicatii inclusiv cele de overlocking pentru placa video sau cele pentru iluminarea RGB.
Pe scurt, acest "minunat" Vanguard va poate modifica voltajele placii video asa cum doreste el prin intermediul unor soft-uri de overclocking pe care le aveti DEJA instalaate(ex. MSI Afterburner) iar de aici pana la un low fps,freeze-uri sau o incingere excesiva a placii video mai este doar un singur pas.

Aici am sa va las o lista scurta cu aplicatiile care fac conflict cu Vanguard-ul.
-MSI Afterburner
-EVGA Precision XOC
-MSI MysticLight
-ASUS Aura Sync