Astazi vom vorbi despre celebrul Windows 10 la 30 lei, daca esti roman "adevarat" sigur ai aflat si tu de aceasta "super","mega" "oferta"!
De cateva luni a aprut pe eMag Marketplace cativa selleri care vand asa zisul Windows 10 la preturi de nimic, adica intre 25 si 40 lei.
Aceste "licente" sunt FOARTE dubioase deoarece nu stim de unde provin desi eu cam banuiesc asa.....daca doriti sa aflati cat costa cu adevarat un Windows 10 puteti sa aflati de pe site-ul oficial chiar aici.

De unde provin?
Aceste licente provin in general din 2 surse
1) Practica cea mai des intalnita este de a oferi spre vanzare un key de Windows 10 provenit din upgrade-ul de la 7. Adica o licenta de tipul "upgraded after the free upgrade period ended" de la Windows 7.
2) Frauda cu carduri bancare de pe dark web. Fiecare "hacker" dupa ce da de bani incepe sa cumpere diverse lucruri mai valoroase inclusiv licente de tot felul,este si cazul lui Windows 10. In general sunt cumparate sute de licente de la un retailer legal insa cu bani fraudulosi iar apoi vandute la preturi de nimic pentru a scapa de ele iar de aici este doar o chestiune de timp pana persoana pagubita afla -> se duce la banca -> banca anunta vanzatorul legal de licente -> vanzatorul anunta Microsoft-ul -> iar Microsoft-ul va bloca fiecare licenta.
  

Ce limitari am?
1) In general o astfel de licenta dubioasa trebuie activata intre 5 si 45 zile.
2) Dupa garantia de 12 luni nimeni nu iti mai garanteaza ca functioneaza. (e bine daca va functiona si 12 luni, in general media este de cam 4-5 luni)

Sunt de incredere?
Nu si iar nu. In orice moment te poti trezi ca acel key nu mai functioneaza,daca ati citit cu atentie probabil ati vazut ca este precizat clar ca ofera o "garantie" doar de 12 luni!
Mai devreme sau mai tarziu aceste coduri nu vor mai functiona, este o chestiune doar de timp pana se afla de frauda bancara precizata mai sus.

Cei de la Microsoft stiu de acest fenomen dubios si au promis ca vor reveni cu un comunicat foarte curand.