Atentie la abonamentele de internet Telekom prin fibra optica

Astăzi a venit randul sa discutam despre celebrul brand Telekom (fostul Romtelecom). 
Constat cu mirare ca ne apropiem de anul 2020 si inca cei de la Telekom nu au reusit sa faca o infrastructura tapana, stabila, rapida si bineinteles fara limite. 
Cand i-a preluat Telekom sincer m-am bucurat, credeam ca zona de internet fix va concura cu RDS aka Digi insa nici dupa ani de zile nu se poate spune asta. 
Ma refer strict la internetul fix din abonamentele de fibra optica, care din pacate sunt foarte limitate atat pe download cat si pe upload daca deviceul unde vrei sa faci transferul nu se afla in aceasi retea cu tine(pe telekom). 
Ce inseamna asta? Daca tu doresti sa descarci doar de la o persoana (single connection download) viteza nu depaseste 600-700kb/s la fel este si pe partea de upload. 
Practic daca doresti sa faci un transfer extern(nu in reteaua telekom) de fisiere orice tip(poze, video, muzics, arhive) de pe un device care este conectat la Telekom si altul la Digi, viteza de download/upload nu va depasi 600-700kb/s!! 
Cu ce te va afecta asta? Daca nu esti un utilizator avansat al internetului, nici nu vei sti, nici nu iti vei da seama. Majoritatea site-urilor inclusiv social media,streamingul, servicilor de tip cloud, magazinelor de aplicatii si de jocuri, torrenti, permit un multiple download connection deci vei descarca la viteza maxima si nu vei fi afectat. Insa daca esti posesorul unui server de fisiere si doresti sa iti descarci sau sa incarci diverse fisiere si ai unul din device-uri conectat la Telekom atunci vei fi limitat. 
Exemplu: O aplicatie de transfer fisiere p2p dintre doua persoane sau un server ftp pentru transfetul de fisiere intre familie si prieteni iar unul din ei este pe Telekom, limita de 600-700kb/s este prezenta. Aceasi limita de single download/upload connection o gasim si pe Telekom mobil insa acolo situatia e mult mai agreabila.