Registrii din Windows reprezinta o baza de date care ajuta la functionarea corecta a calculatorului. Contine toate setarile si optiunile programelor, aplicatiilor si componentelor sistemului. Modificarea manuala este dificila insa este foarte utila in cazul in care sunt aduse inregistrari de catre aplicatii malitioase. Pentru cei nepriceputi in modificarea registrilor, curatarea automata este cea mai usoara si va repara aproape in totalitate fisierele DLL lipsa sau erorile din registri.

Instructiuni

Curatarea manuala

Deschideti registrii prin meniul Start. Alegeti Run.
Tastati regedit si apasati Enter. Vi se va deschide baza de date a registrilor.
Faceti o copie a registrilor. Alegeti My Computer din meniul din stanga. Click pe File si apoi Export. Scrie un nume pentru fisier si salveaza. Este recomandat ca de fiecare data cand modificati registrii sa faceti o copie a acestora pentru a reveni la starea anterioara in caz ca faceti vreo eroare.
Faceti click pe adresele din stanga pentru a edita sau sterge anumiti registrii. De exemplu pentru a edita/sterge anumiti registrii din adresa HKEY_LOCAL_MACHINE/Software, faceti click pe HKEY_LOCAL_MACHINE si apoi pe Software. Faceti click drepta pe fisierul pe care doriti sa-l modificati si alegeti Modify. Tastati valorile corespunzatoare si apasati Ok. Valorile depind de programele de pe calculator si de erorile prezente. Aceste valori nu vor fi identice pentru mai multi utilizatori.
Majoritatea registrilor pe care doriti sa-i stergeti sunt adaugati de aplicatii malware, adware si de virusi. Pentru stergere, accesati adresa corespunzatoare din meniul din stanga, click dreapta si apoi Delete. De exemplu daca doriti sa stergeti un registru din adresa HKEY_LOCAL_MACHINE/Software, accesati HKEY_LOCAL_MACHINE, apoi Software si apoi click dreapta pe fisierul cautat si Delete. Pentru a cauta anumiti registrii apasati F3 si specificati numele acestuia.


Curatare automata

Descarcati si instalatii programul CCleaner (gratuit). CCleaner va va repara automat toti registrii si ii va sterge pe cei inutili, va repara aplicatiile ActiveX si fisierele de tip DLL lipsa. Aplicatiile ActiveX va ajuta sa vizualizati filme si poze si sa descarcati fisiere de pe internet. Fisierele DLL sunt fisiere suport pentru foarte multe programe. Daca aceste fisiere sunt corupte atunci programele nu vor mai functiona.
Lanseaza programul dupa instalare. Click pe butonul Registry din meniul din stanga. Bifeaza toate casutele din fereastra Registry Integrity.
Click pe Scan for Issues pentru scanarea registrilor. Click pe Fix selected issues dupa scanare si alege Yes pentru a crea un backup al registrilor.
Alege Fix all Selected Issues dupa ce ai creat un backup al registrilor. CCleaner va va repara toate erorile registrilor. Inchideti programul dupa terminare.

Atentie:

Nu incerca sa modifici valorile registrilor daca nu ai idee despre ce faci. Risti sa iti strici sistemul de operare.