Iata cateva metode pentru rezolvarea problemei cand nu se mai aprinde pc-ul / laptop-ul.

1) Inchideti complet Pc-ul sau Laptop-ul (scoateti din priza,daca e laptop scoateti si bateria), apasati pe butonul de power de 3 ori scurt iar a4a oara lung cam 5 secunde. Asteptati 5 minute si apridenti unitatea.
2) Verificati cablurile de alimentare atat la pc si la laptop. Daca nu se vad urme de topire sau zgarieturi severe puteti sa verificati si sursa(la pc) iar mufa/incarcatorul de alimentare(la laptop)
3) Incercati sa scoateti bateria mica si rotunda de pe placa de baza si o puneti inapoi dupa 3 minute, la laptopuri este mai greu insa va sfatuiesc sa il desfaceti doar daca stiti cu ce se mananca un laptop.
4) Verificati alimentatorul laptopului punand limba scurt pe mufa lui,teoretic trebuie sa ciupeasca daca functioneaza. Scoateti sursa pc-ului afara o alimentati apoi uniti orice fir negru cu firul verde din conectorul mare 24pin(cel mai mare al sursei) si ar trebui sa porneasca.
5) Daca dupa toate metodele de mai sus unitatea dvs nu porneste desi alimentatorul/sursa functioneaza, cel mai probabil s-a ars placa de baza.