Mar 12, 2016

Ce este un custom rom explicat in romana


Ca sa intelegeti mai bine ce inseamna un ROM custom va explicam mai intai de la ce vine abrevierea ROM: read only memory. In cazul nostru este software-ul ce ruleaza si guverneaza dispozitivul nostru Android.
ROM custom = software personalizat asupra caruia s-au adus diverse imbunatatiri cum ar fi: performanta generala superioara, autonomie imbunatatita, precum si functii de personalizare avansate. Lista nu se incheie doar aici, pot exista si alte optiuni diverse in functie de ROM-ul ales. De exemplu, in caz de nu stiati, LG G2 vine cu o functie interesanta: tap2wake care „trezeste” telefonul printr-un simplu dublu tap pe ecran fara a apasa butonul de power. Exista ROM-uri custom ce implementeaza o functie similara chiar daca nu detineti un LG G2. Multe dintre functiile inovatoare pe care le vedeti pe smartphone-urile de top sunt pur si simplu implementari software.

Majoritatea ROM-urilor custom iti ofera posibilitatea upgrade-ului la ultima versiune de Android chiar daca producatorul nu ofera inca actualizarea pentru modelul tau. Aici contribuie natura open source (sursa deschisa) a sistemului de operare Android, multi dezvoltatori terta parte fiind interesati sa dezvolte implementari software pentru diverse dispozitive populare.

0 comentarii:

Post a Comment

 
Copyright @ 2018 SasNet Romania - Invatam Impreuna. Designed By SasNet
 photo sasnet-nu-copia-ca-te-dau-in-judecata-si-vei-lucra-toata-viata-pentru-mine_zps2tdgcqhs.png