Windows 8.1 este un sistem de operare creat de Microsoft, care este de fapt un upgrade pentru Windows 8, o versiune de Windows NT. Prezentat inițial și lansat ca o versiune beta publică în iunie 2013, a fost lansat de fabricație pe 27 august 2013, și a ajuns la disponibilitatea generală pe 17 octombrie 2013, la aproape an de la lansarea cu amănuntul de predecesorul său. Windows 8.1 este disponibil gratuit pentru copii cu amănuntul de Windows 8 și utilizatorii de Windows RT, prin intermediul Windows Store. Spre deosebire de lede servicii cu privire la versiunile anterioare Windows, utilizatorii care au obținut W 8 în afara de copii cu amănuntul sau instalații pre-încărcate (de exemplu, de licențiere în volum), trebuie să obțină 8.1 prin new media de instalare de abonament sau întreprindere canalul respectiv. Sprijin pentru politica Microsoft a ciclului de viață tratează pentru Windows 8.1 similară cu pachete de servicii anterioare de Windows: Este parte din Windows 8 de sprijin durata ciclului de viață, iar instalarea 8.1 este necesar pentru a menține accesul la sprijinirea și actualizări Windows după 12 ianuarie 2016.

Lansat ca parte a unui schimb de Microsoft spre actualizări majore anuale periodice pentru platformele și serviciile, Windows 8.1 a fost destinat în primul rând pentru a aborda plângeri ale Windows 8 utilizatori și comentatorii pe lansare. Îmbunătățirile vizibile includ un ecran îmbunătățit Start, opinii suplimentare anticipate, aplicații suplimentare incluse, mai stricte OneDrive (fostă SkyDrive) integrare, Internet Explorer 11, un sistem de Bing-alimentat de căutare unificat, restaurarea unui buton vizibil Start pe bara de activități, precum și capacitatea de a restabili comportamentul anterior deschiderii desktop-ul utilizatorului privind conectare în loc de ecranul de pornire. Windows 8.1 a adaugat de asemenea suport pentru astfel de tehnologii emergente precum ecrane de înaltă rezoluție, de imprimare 3D, Wi-Fi Direct, și Miracast de streaming.

Dupa experientele mele cu 8.1 inca din anul 2013 pot spune ca am ajuns la o concluzie, folositi doar imaginea cu numele: 

64 Bit
en_windows_8.1_pro_vl_with_update_x64_dvd_6050880.iso

32 Bit
en_windows_8.1_pro_vl_with_update_x86_dvd_6050918.iso

ATENTIE: Este un sistem de operare trial 30 zile, dupa perioada de testare gratuita va trebui sa cumparati o licenta sau sa o activati pe propriul risc cu un "activator pirat".