Nov 25, 2015

Ce este C++ explicat in romanaC++ este o versiune orientată spre obiecte a limbajului de programare C, elaborată de Bjarne Stroustrup la începutul anilor 1980 la Bell Laboratories şi adoptată de mai mulţi producători, printre care şi Apple Computer şi Sun Microsystems, Inc.
Multă lume definește C++ ca fiind un "superset de C". Această definiție este parțial corectă, dar eșuează în a conferi limbajului credit pentru inovațiile și gradul de expersivitate superioare pe care le aduce față de limbajul C. C++ este un limbaj de programare extrem de puternic, care a condus la schimbări radicale în ceea ce priveşte modul de programare. C++ permite incapsularea funcţiilor complexe în entităţi denumite obiecte. Aceste obiecte permit un control şi o organizare mai uşoară în cazul unor programe mari şi complexe
C++ a fost creat  pentru a suporta noile concepte vehiculate în programare la vremea respectivă, cunoscute colectiv sub numele de "Programare Orientată pe Obiecte". Limbajul a fost a proiectat să suporte clase, virtualizare, supraîncărcare, moștenire multiplă, template-uri și tratarea excepțiilor, printre altele, trăsături care l-ar fi distanțat în mod normal de C încă de la început. Cu toate acestea, familiaritatea programatorilor cu C-ul, nevoia de compatibilitate inversă cu codul deja existent, precum și statutul incontestatbil al C-ului au condus la dezvoltarea unui limbaj care să cuprindă în gramatica sa aceleași construcții sintactice.
C++ este unul dintre cele mai populare limbaje de programare scrise vreodată, fiind cel puțin la fel de eficient și portabil ca C-ul, dar complexitatea crescută cât și libertatea de exprimare (amintită cel mai adesea sub forma "libertatea de a greși") foarte mare au încurajat dezvoltarea de limbaje simplificate , sau specializate care să implementeze doar parțial funcționalitățile acestuia și să se concentreze pe alte aspecte.

0 comentarii:

Post a Comment

 
Copyright @ 2018 SasNet Romania - Invatam Impreuna. Designed By SasNet
 photo sasnet-nu-copia-ca-te-dau-in-judecata-si-vei-lucra-toata-viata-pentru-mine_zps2tdgcqhs.png