Aug 19, 2015

Tutoriale CSS si Mysql gratuite pentru incepatori

Ce este CSS? CSS este acronimul pentru Cascading Style Sheets.
Ce pot sa fac cu CSS? CSS este un limbaj (style language) care defineste "layout-ul" pentru documentele HTML. CSS acopera culori, font-uri, margini (borders), linii, inaltime, latime, imagini de fundal, pozitii avansate si multe alte optiuni.
HTML este de multe ori folosit necorespunzator pentru a crea layoutul site-urilor de internet. CSS ofera mai multe optiuni, este mai exact si sofisticat. In plus, este suportat de toate browserele actuale.
Care este diferenta dintre CSS si HTML? HTML este folosit pentru a structura continutul in timp ce CSS este folosit pentru a formata continutul.
In perioada de inceput a web-ului, HTML era folosit numai pentru structura textului. Textul se putea marca cu taguri precumsi
pentru a marca titlul sau un paragraf. Odata cu cresterea popularitatii web-ului designeri au inceput sa caute diferite posibilitati de a adauga layout documentelor online. Pentru a raspunde acestor cerinte, producatorii de browsere (in acea vreme Microsoft si Netscape) au inventat noi taguri HTML precum care difera fata de tagurile originale HTML prin faptul ca definesc layoutul si nu structura.
Acest lucru a dus si la o situatie unde tagurile originale de structura ca
sa fie folosite necorespunzator pe pagini de layout (to layout pages). Multe taguri noi de layout brecumerau recunoscute numai de unele browsere. O formula comuna ce aparea pe siteuri era "Aveti nevoie de browserul X pentru a vedea aceasta pagina". CSS a fost inventat pentru a remedia aceast situatie, furnizandu-le designerilor facilitati sofisticate pentru editarea layoutului, suportate de toate browserele.
In acelasi timp, separarea site-urilor de prezentare pentru documente de continutul documentelor usureaza foarte mult intretinerea lor.
Ce avantaje aduce CSS? CSS a reprezentat un element revolutionar in lumea web-designului. Tutoriale CSS de la zero gasiti Aici

Ce este MySQL ? Mysql (se pronunta mai-es-chiu-el) este un sistem de gestiune a bazelor de date, foarte rapid si robust. O baza de date va permite sa stocati, sa cautati, sa sortati si sa va regasiti datele in mod eficient. Serverul MySQL controleaza accesul la datele dumneavoastra pentru a garanta ca mai multi utilizatori pot lucra simultan cu acestea. Deci, MySQL este un server multi-user (mai multi utilizatori) si multi-thread (mai multe fire de executie). Utilizeaza SQL (Structured Query Language), limbajul standard de interogare a bazelor de date din intreaga lume. MySQL este disponibil in mod public din 1996, dar istoria dezvoltarii sale incepe in 1979. A castigat de mai multe ori Linux Journal Readers` Choice Award (Premiul cititorilor). MySQL este disponibil sub o licenta Open Source, dar daca este nevoie sunt disponibile si licente comerciale. Versiunea actuala a MySQL este 5.0.11 (beta). Pagina de baza pentru MySQL este: http://www.mysql.com Tutoriale Mysql de la zero gasiti Aici

0 comentarii:

Post a Comment

 
Copyright @ 2018 SasNet Romania - Invatam Impreuna. Designed By SasNet
 photo sasnet-nu-copia-ca-te-dau-in-judecata-si-vei-lucra-toata-viata-pentru-mine_zps2tdgcqhs.png