Vad multi asa zisi "experti" in securitate care ne indeamna sa actualizam versiuniile Windows,insa aceasta actualizare nu ne protejeaza 100% ci doar 25%.
Orice versiune din familia Windows, este foarte vulnerabila, nu doar la acest virus Wanna Cry Ransomware ci la orice virus.
Poti virusa un sistem de operare Windows chiar si cu ultimele actualizari in doar 30 secunde, cu virusi mult mai slabi cotati decat Wanna Cry Ransomware.
Astazi discutam despre Wanna Cry Ransomware care a facut ravagii in ultima perioada, din greseala populatiei nu ca ar fi el un super virus...

Principalele greseli care le face populatia prost instruita sunt:
- Dau click pe orice link din browser,email.facebook din curiozitate ceea ce este gresit.
- Descarca tot felul de atasamente din surse necunoscute.
- Acceseaza site-uri anonime sau continut pirat.
- Nu isi instaleaza un banal anti-virus free pe 3 module (file shield,web shield,mail shield) Ex. Avast Free.
- Nu au extensii in browser de genul: Ad Blocker, Pop-up Blocker.
- Au activata functia SMB 1.0/CIFS File Sharing Support din Windows Features.
- Nu au blocat porturile SMB (139, 445)
- Nu isi copiaza fisierele importante pe un dispozitiv de stocare extern[BACKUP]. (hard disk extern, stick usb,card de memorie)

Daca o institutie are aproximativ 100 calculatoare legate in retea, si DOAR UNUL a luat acest virus este suficient,se va raspandi acest virus ca raceala. Si este recomandat imediat sa scoateti cablul de retea din spatele calculatorului virusat.
Recomand tuturor institutiilor din Romania sa treaca pe o versiune gratuita de Linux (Ubuntu,Linux Mint) si nu vor mai avea probleme, plus vor fi mult mai securizati,gratuit.
Update-ul de securitate il puteti descarca de Aici

NU UITATI -> Hackerii si Virusii au luat nastere datorita populatiei usor de manipulat si prost instruita.

Pentru "expertii" de la rubrica comentarii care spuneau ca e suficient un banal update de windows


"Atacul informatic de mare amploare Adylkuzz, aparut în ultimele zile, este complet diferit de amenintarea WannaCry, chiar daca exploateaza aceeasi vulnerabilitate din sistemul de operare Windows."