Exista mai multe metode de a ne conecta la un server de tip Proxy.

Metoda 1: Cea mai simpla metoda este sa instalam un soft pe care il stie toata lumea cred eu. Este vorba de softul Hotspot Shield pe care il descarcam de Aici . Dupa descarcare, il instalati normal ca orice alt program, apoi il rulati si activati Shield-ul. Cam asta este tot.

Metoda 2: Metoda 2 este ceva mai complicata din punct de vedere tehnic, dar mult mai eficienta si nu necesita resurse in plus.

1)Daca folositi Google Chrome este bine sa descarcati extensia Proxy SwitchyOmega de pe magazinul de extensii google de Aici o descarcati si instalati.
2) Intrati pe orice site de servere proxy, recomand proxylist hidemyass sau xroxy cautati un proxy rapid si retineti IP si PORT.
3) Mergeti sus in dreapta la chrome pe acel cerc gri,apasati pe el si intrati la Options,apoi in dreapta la PROXY puneti IP si PORT pe care le aveti de pe site-urile de mai sus.
4) Salvati apasand Apply Changes. Apoi mergeti sus la cerc si apasati pe proxy.
5) Acum sunteti conectat la un server proxy, daca va merge greu sa nu va merge deloc schimbati ip-ul si portul proxy pana gasiti un server rapid.

1) Daca folositi Mozilla Firefox puneti intra la Options -> Dreapta la Advanced -> Sus la Network -> Apoi la Connection apasati pe Settings -> Bifati Manual Proxy Configuration.
2) Intrati pe orice site de servere proxy, recomand proxylist hidemyass sau xroxy cautati un proxy rapid si retineti IP si PORT.
3) Completati cu IP si PORT luate de mai sus la rubrica HTTP Proxy:
4) Bifati si: Use this proxy server for all protocols apoi apasati pe OK.
5) Acum sunteti conectat la un server proxy, daca va merge greu sa nu va merge deloc schimbati ip-ul si portul proxy pana gasiti un server rapid.