“Consider Replacing your battery”– Windows 7
Multi utilizatori de Windows 7 s-au plans de probleme intalnite foarte des, inclusiv avertismente precum ca puterea bateriei este epuizata si trebuie inlocuita. Pe site-ul Microsoft poti observa un thread foarte lung, activ de la inceputul lunii Iunie 2009 in care toata lumea discuta despre “consider replacing your battery”
Cum verificam bateria daca este buna:
Inchidem laptop-ul si lasam bateria sa se incarce 100%.
1) Instalam alt sistem de operare gen: Ubuntu(rulat direct de pe cd) , Windows xp clean sau orice alt os infara de vista si 7.
Vedem cat tine bateria cu aceste sisteme de operare,daca bateria tine normal ( majoritatea cazurilor) atunci este vorba de vechiul bug de windows vista / 7 si ar fi cazul sa dezinstalati definitiv win vista / 7 pana la remedierea problemei.
2) Incarcati bateria 100% apoi o scoateti din laptop,cititi pe ea cati amperi are apoi cu un aparat de masura setat pe amperi masurati.
3) Descarcati programul HWMonitor si vedeti acolo bateria (designed capacity,full charge,curent capacity). Full charge ar trebui sa fie cat mai aproape de Designed Capacity,daca este mai mic cu mult este clar ca bateria nu mai duce mult.
4) Daca nu aveti timp pentru o reinstalare de OS sau de alte modalitati va recomand sa mergeti dreapta jos langa ceas click pe baterie si selectati "power saver".

5) Faceti update la Windows 7 din control panel, apoi restart.
6) Daca totusi vreti sa ramaneti pe Windows Vista / 7 atunci faceti urmatoarele setari ( nu garantez ca va merge 100%):
"disable or uninstall “Microsoft ACPI Compliant Control Method Battery
Cum facem ?
1) Click dreapta my computer
2) Stanga la Device Manager
3) Mergem la tabul Batteries
4) Click drepata pe Microsoft ACPI
5) selectam DISABLE
Eu personal am de 3 ani windows 7 pe laptop si nu am avut probleme de genul acesta, dar de 2 saptamani imi persista.
Ce este ciudat la mine este ca imi spune eroarea “Consider Replacing your battery” dar tot ma tine bateria cam 2 ore.
Va tin la curent cu tot ce am facut.
AM REVENIT SI AM REZOLVAT!
Am luat un mic driver si anume "ThinkPadPowerManagementdriverforWindows7" iar acum nu mai primesc mesajul "Consider Replacing your battery" si bateria si-a marit "forta" cu aproximatv 5.000 mWh (Full charge). De la 15.325 mWh acum a ajuns la 20.641 mWh conform HWMonitor.
Driver-ul il descarcati de Aici