Firebug este o una dintre cele mai populare extensii ale browserului Mozilla Firefox, grozav pentru rezolvarea problemelor unui developer web. Ideal pentru editarea, monitorizarea, precum şi pentru depanarea unei pagini web.Acest addon este gratuit şi open source.
Fereastra acestui addon poate să apară în josul browserului sau poate fi folosit dintr-o fereastră nouă, în funcție de preferințele celui care îl folosește. Firebug face mai simplă găsirea unor elemente HTML îngropat adânc în pagină. Odată ce aţi găsit ceea ce căutaţi, Firebug vă oferă o multitudine de informaţii şi vă permite să editaţi HTML live.
Tab-urile CSS din Firebug vă spun tot ce trebuie să știi despre stilurile din paginile dumneavoastră de web şi  dacă nu vă place ceea ce vedeți, se pot face modificări a căror efect se vede imediat.
Când div-urile sau alte elemente CSS nu sunt se aliniază corect poate fi dificil de înţeles de ce. Lăsați-l pe Firebug să măsoare şi să ilustreze toate marginile, padding-ul, şi mărimile pentru dumneavoastră.
Paginile dumeavoastră au un timp prea mare de încărcare și nu știti de ce? Firebug vă arată care este timpul de incărcare pentru fiecare element în parte, astfel veți ști unde trebuie să mai faceți modificări.
Firebug include un și un puternic debugger JavaScript, care vă permite să întrerupeţi din executie, în orice moment, orice script JavaScript din pagină În cazul în care codul este un pic cam lent, utilizează JavaScript profiler pentru a măsura performanţa şi pentru a găsi cât mai repede blocajele.